Legge inn annonser fra Tradedoubler

Det er svært mange som registrer seg hos TradeDoubler fra blogg-nettverk som Blogspot, WordPress.com, Blogg.no osv. for å tjene penger på affiliatemarkedsføring, men ikke alle kommer seg videre etter registrering. Vi vil i et par guider framover gi bloggere en veldig enkel guide på hvordan de kommer i gang. Første guide ut er blogg.no.

Ønsker du denne guiden tilpasset wordpress eller bloggr.no? Send oss en e-post på post@sponsetblogg.no!

Affiliatemarkedsføring fungerer veldig godt på blogger. Du som blogger har sannsynligvis en hel rekke mennesker som følger din blogg, leser dine innlegg og stoler på dine anbefalinger. Med affiliatemarkedsføring kan du få betalt når noen av dine blogglesere kjøper produktene du har anbefalt. Det du tjener mest penger på er å lenke direkte til produkter hos en av våre annonsører og vi vil i denne guiden vise deg hvordan du søker på annonsører, lager og publiserer lenkene på blogg.no.

Denne guiden krever at du allerede har registrert deg hos TradeDoubler – dette gjør du her.

Steg 1. Finn din annonsør

TradeDoubler samarbeider med en rekke forskjellige annonsører som alle gir deg betaling hver gang noen kjøper eller bestiller noe via din side. For å kunne tjene penger på din blogg må du først finne en annonsør som passer.

Rett etter du har logget inn finner du en søkeboks midt på siden. I denne søkeboksen kan du velge en kategori. Handler din blogg om mote, passer det kanskje best med annonsører som er i denne kategorien? Velg den kategorien du selv ønsker og trykk på “Søk”

slik-blir-du-affiliate

Du vil da bli presentert for alle annonsørene i denne kategorien. Vi valgte i vårt eksempel kategorien «Mote» og fikk da opp butikker som Nelly.com, La Redoute og Ellos.

Du må nå velge en av disse og trykke på annonsøren. Du får da opp en meny og her velger du “Programoversikt”.

slik-blir-du-affiliate2

Steg 2. Søk på annonsøren

Når du har funnet den annonsøren du ønsker å samarbeide med, må du søke for å kunne begynne å annonsere for denne annonsøren. Hver annonsør vil ta en titt på din nettside og undersøke om den oppfyller de kravene som annonsøren setter. Du søker ved å trykke på knappen «Søk på dette programmet».

slik-blir-du-affiliate3

Når din søknad har blitt behandlet og du har blitt godkjent, vil du motta en e-post om dette. Du kan da begynne å annonsere for denne annonsøren og tjene dine første penger.

Steg 3. Hent ut tekstlenke

For å kunne begynne må du hente ut en såkalt tekstlenke eller sporingslenke. Denne lenken vil du bruke til å lenke inn til annonsøren og legge ut på blogg.no.

For å finne lenken, trykker du først på tabben «Lenker og grafiske elementer». Deretter kommer du til et vindu hvor du vil se to knapper – «Lag tekstlenke» og «Lag dyplenke». En tekstlenke er en lenke som vil ta deg til forsiden hos annonsøren – f.eks. forsiden til LaRedoute.no. En dyplenke vil ta deg til en underside hos en annonsør – f.eks. et spesielt plagg hos LaRedoute.

slik-blir-du-affiliate4

Trykk på enten «Lag tekstlenke» eller «Lag dyplenke». Det vil da åpnes en lenke i et nytt vindu. Kopier denne lenken og ta den med deg til neste steg.

Steg 4. Legg inn tekstlenke hos blogg.no

Logg inn hos blogg.no og start å opprett ett nytt innlegg i bloggen din. Skriv ditt innlegg og marker den teksten du ønsker skal bli en lenke til annonsøren. Trykk deretter på lenkeknappen.

Blogg.no

Et nytt vindu vil da åpne seg. Lim inn lenken du kopierte fra TradeDoubler inn i feltet «Lenkens URL».

Blogg.no

Nå har du skapt en lenke som du vil kunne tjene penger på. Publiser innlegget og husk å sjekk TradeDoubler om du tjener penger!

Blogg.no